Knjiga PRELOMNO POLETJE
Kratka vsebina knjige: 


Kaja je prepričana, da bo to poletje povsem mirno in običajno. Nekaj prebranih knjig, nekaj sproščenih sprehodov, veliko pogovorov z babico.

 Ko pa na podstrešju babičine hiše odkrije stare revije, njeni načrti o mirnih počitnicah krenejo čisto v nasprotno smer. Čakajo jo preizkušnje in presenečenja, o katerih ni niti slutila. 

Na koncu poletja Kaja ugotovi: 

Neko obdobje se je nepreklicno končalo. Nikoli več se ne bo vrnilo. In jaz ne bom nikoli več takšna kot prej. 


Preberite, kaj o knjigi menijo moji predbralci, ki so imeli možnost knjigo prebrati:


Lik babice mi je bil izredno všeč, saj mladim bralcem sporoča, da odrasli nis(m)o brezvezni, bedni in še kaj, ampak da lahko v marsikaterem odraslem najdejo svojega zaupnika, ki premore veliko modrosti. Nasveti babice so res modre misli za življenje, ki se bodo mladim bralcem pomagale soočiti z izzivi najstništva, se mi zdi pa branje primerno tudi za odrasle bralce, saj je v zgodbi mnogo biserov osebne rasti.Vse, kar rabiš kot najstnik vedeti, zapakirano na najboljši možen način.

Nabiralka zgodb


Prebral tole ultra dekliško najstniško zadevo!   Ena stvar je  extra za pohvaliti in to so odlomki z "revije" z nasveti, kar bralca občasno vrže v nek drug film stran od zgodbe.Pod črto je tole en super roman in si kar upam napovedati, da ga bodo mlajše in tudi katera mogoče malo starejša bejba vzele za svojega. 


Davor Ros, pisec trilerjev


Všeč mi je glavna junakinja, posebna, zmedena, najstniška, polna čustev in življenjskih vprašanj. Veliko stvari se ji plete po glavi in misli ji hitro preskakujejo in iščejo nove in nove povezave.Všeč so mi pogovori z babico, ki je polna modrosti in nasvete nakaže, usmerja Kajo na pravo pot. Na pot, kjer bo zadovoljna v svoji koži in odgovorna za dejanja, ki jih naredi oz. ne naredi. Pot na kateri bo zorela.

Tadeja B.


Moram povedati, da je Prelomno poletje ena izmed najboljših knjig, kar sem jih kadarkoli prebrala, ker je polna nasvetov, rešitev problemov, predvsem pa to, da ni nerealna kot nekatere. Z lahkoto sem si predstavljala vsak kraj in vsako osebo v zgodbi, ker je vse tako lepo opisano.

Maša Reberšak


Knjiga se definitivno hitro bere. Najbolj so mi bile všeč res modre izjave babice, saj se ti res »usedejo« v misli. Všeč mi je nasploh zgodba, ker govori o stvareh, ki se dogajajo/se bojo/so se dogajale praktično vsem - je zelo realna.

S. 


Knjiga mi je bila zelo všeč, saj je zabavna in smešna. Prav tako pa se mi zdi, da je tudi zelo poučna in da se lahko iz nasvetov dr. Ede tudi sami kaj naučimo, saj svetuje pravilno in skrbno. Zelo dobre nasvete pa daje tudi babica. Navdušilo me je to, da knjiga nima naslovov- kot imajo po navadi druge knjige, temveč ti pove tematiko pismo, ki ga napiše punca z problemom. Velik plus pa ji daje tudi vključen najstniški sleng. Zgodba je zanimiva in nikoli ne veš kaj bo naprej.
Povzetek zgoraj napisanega: knjiga je super. 

Živa M.


Knjiga je na voljo tudi kot zvočna knjiga, na AUDIBOOK:

Dobite jo tudi kot e-knjigo na BIBLOS:

Pripombe
* E-poštno sporočilo ne bo objavljeno na spletni strani.