ZMENKI - Kratka predstavitev

Simon je prvi glavni junak. Je čisto običajen fant, čisto povprečne postave. IQ nikakor ne dosega 160, pa tudi šport mu ravno najbolj ne diši. Je pa simpatičen (pravijo drugi) in je zelo duhovit (pravim jaz). Trenutno je v turbulentnem obdobju, ki mu drugače pravimo zaljubljenosti. Najprej je Nina in zapleti, ki Simona postavijo na trdna tla. Kasneje pride na plano Maja, in Simonovo življenje se spremeni v preobrat čustev, še malce kasneje pa naravnost v dramo. In nekje na obrobju Simonovih misli je še nežna Sara.... Kot, da vse to dogajanje in zapleti ne bi bili dovolj, nastopi v njegovem življenju še...

Drugi junak, ki pa ga prav vsi zelo dobro poznate, če ne od drugje, pa iz šolskih klopi. Skrivnostni tujec, ki se kar nenadoma pojavi pred Simonom, v 21. stoletju, ni nihče drug kot Ivan Cankar...Kasneje pa se tudi Simon sam znajde v preteklosti, v času Cankarjevega življenja. Zakaj se Simonu to dogaja, se sprašuje ves čas in vsako srečanje ga pripelje do drugačnih ugotovitev.

Pa vendar, kot pravi Simon na koncu, TAK JE PAČ LAJF, A NE? Nikoli ne izveš vseh odgovorov, nikar se ne trudi... Pa vendarle Simon izvleče nekatere ugotovitve, ki se sem in tja priplazijo skozi njegove misli: kateri čas je lepši, današnji ali tisti iz preteklosti? Zakaj res ne znamo ceniti vsega tega kar danes imamo? In predvsem, slovenskih besed? Hja, marsikaj se še dogaja simpatičnemu Simonu (ki zase tega vsekakor ne trdi...)

Pripombe
* E-poštno sporočilo ne bo objavljeno na spletni strani.